Składniki na 4 porcje:

Dorsz

  • Dorsz filet (oczyszczony)640 g

Solanka

  • Woda400 ml
  • Sól28 g
  • Dorsz filet (oczyszczony)

Ziołowa kruszonka

  1. Solanka

    • W wodzie rozpuść sól i cukier. Porcje ryby włóż do solanki na 8 minut, po tym czasie dorsza osusz na perforowanym g/n, a później na papierowych ręcznikach.
  2. Ziołowa kruszonka

    • Panko połącz z Aroma Mixem i rozpuszczonym masłem.
  3. Pieczenie

    • Dorsza przełóż na pergamin wysmarowany tłuszczem. Wierzch ryby również przesmaruj masłem, tak by kruszonka przylepiła się do ryby.
    • Posypziołową kruszonką i piecz przez 8 - 10 minut w temperaturze 130⁰C. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości ryby.
  4. Podanie

    • Dorsza serwuj na ciepłej Ratatouille Knorr. Rybę dodatkowo udekoruj kiełkami groszku i gałązką świeżego tymianku.