
-
Penne
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- Czarną soczewicę ugotuj oddzielnie.
- Cukinię oczyść i pokrój w dużą kostkę.
- Groszek i brokuły oczyść, podziel na mniejsze części i zblanszuj.
- Cebulę pokrój w grube piórka, zasmaż razem z plasterkami czosnku na części oliwy z oliwek, dodaj cukinię, a po chwili groszek i brokuły. Zasmażone składniki wymieszaj z soczewicą i makaronem.
- Całość dopraw pieprzem i natką pietruszki zmiksowaną z Primerbą pesto oraz pozostałą częścią oliwy z oliwek.
-
Podanie
- Porcje makaronu posyp tartym parmezanem.
- Udekoruj skórkami pomidora.
Penne
-
Soczewicaczarna-120 g
-
Cukinia-300 g
-
Groszek cukrowy-180 g
-
Brokuły-300 g
-
Cebula-120 g
-
Czosnek
-
Oliwa-60 ml
-
Pieprz czarny-Do smaku
-
Pietruszka zielona
Podanie
-
Ser Parmezan tarty-60 g
-
Skórki pomidora- Do dekoracji